Šeštadienio popietę Zarasuose prasidės pirmasis Lietuvos automobilių ralio sprinto čempionato etapas „Winter Rally Aukštaitija 2024“. Prieš prasidedant oficialiajai ralio daliai, užsiregistravę dalyviai turėjo galimybę „ASK Akeseleratorius“ rengiamuose testuose išbandyti savo automobilius 3,25 km ilgio greičio ruože. Testai buvo vykdomi tiek dienos metu, tiek nakties, kad būtų galimai maksimaliai pasiruošti ateinančioms varžyboms. Kadangi tai buvo tiesiog galimybė prieš oficialų startą išbandyti esamas sąlygas, trasos įveikimo laikas nebuvo skaičiuojamas.

Visai šalia Zarasų vykusiuose testuose pasirodė apie 20 ekipažų, panorusių pajusti, kas jų laukia šeštadienį. Nors pastaruoju metu visoje Lietuvoje tvyrojo pliusinė temperatūra, greičio ruožo sąlygos Zarasuose išliko išties geros. Agresyviausiai važiavo tikėtini ralio lyderiai – Giedrius Notkus su Daliu Strižanu bei „Škoda Fabia R5“ bei tokį pat automobilį įsigijęs Rokas Steponavičius su Dovydu Ketvirčiu. Pirmus kilometrus Mindaugo Varžos ir jo komandos sukurtu „Hyundai I20 VRT“ suko estų žvaigždė Egonas Kauras su Alanu Birjukovu. Naują automobilį pažaboti bandė ir iš Dakaro ralio grįžęs Vaidotas Paškevičius.

Pasitreniruoti prieš dienos bei nakties išbandymus žiemą, išvažiavo ir Lietuvos ralio sprinto dalyviai. Daugiausiai nuotykių turėjo Beno Šimkaus ir Vaido Pauliko ekipažas praeito sezono gale pristatęs savo naują automobilį – „Mitsubishi Lancer Evolution IX“. Šis ekipažas testų pradžioje padarė klaidą ir nulėkė nuo kelio, tačiau sėkmingai į grįžo jį. Naują automobilį – „Subrau Impreza GT“ žiemos sąlygomis išbandė ir Mindaugas Grikienis su Donatu Gaideliu. Nauju dizainu greičio ruožus puoš kiek neįprastas ralio greičio ruožuose „BMW 130“ automobilis vairuojamas Gyčio Stalerūno.